Essencio Brands portfolio Maryse Groenewegen branding fotografie print logo
Design Branding Content

Branding voor Maryse Groenewegen

Branding en website voor zijnscoach en therapeut

Design Branding Content

Wanneer Maryse Groenewegen (coach en therapeut) bij ons aanschuift voor de branding van haar nieuw te starten praktijk, worden we erg blij bij het horen van haar verhaal. Haar oog voor schoonheid, haar passie voor de natuur en creativiteit, en haar grote motivatie om mensen te helpen innerlijke vrede te vinden, passen helemaal bij Essencio.

Maryse’s behoefte aan branding

Maryse droomt ervan om mensen bewust te maken van de schoonheid, liefde en creativiteit die in hen schuilt. Ze ziet hoeveel mensen stagneren, omdat het leven voor hen niet meer voelt als een avontuur, maar als iets zwaars en vermoeiends. Het raakt haar en ze voelt: voor hen kan én wil ik iets betekenen. Met haar expertise op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zijnsoriëntatie, creatieve coaching en natuurcoaching inspireert en begeleidt ze anderen naar een lichter leven.

Met een hart vol verlangens en ideeën besluit Maryse om een eigen praktijk te starten, voor 1-op-1-coaching en natuurcoaching. Starten met een nieuw bedrijf is behalve leuk ook een spannende reis waarin je jezelf soms tegenkomt. Zo voelt ze wat terughoudendheid om zelf actief zichtbaar te zijn. Ook hierin denken we met haar mee.

Essencio Brands portfolio Maryse Groenewegen branding fotografie print3

Het Brandingtraject voor Maryse Groenewegen

Samen met Maryse werken we aan het doel dat haar praktijk herkend gaat worden met haar unieke positionering. Met het Brandingpakket ontvangt zij in vier fases strategische en praktische handvatten om haar zichtbaarheid te vergroten:

  • Module 1: Merkstrategie
  • Module 2: Design & beeld: logo, huisstijl, fotografie en diverse middelen
  • Module 3: Website: strategie, ontwerp en ontwikkeling
  • Module 4: Contentmarketing en branding in de praktijk

Maryse: “Hoewel ik al een aantal jaar mensen coachte heb ik in 2021 de stap gemaakt om mijn oude werk te verlaten en volledig voor mijn praktijk te gaan. Ik kwam dan ook met een lijst met wensen bij Essencio aan. Om te beginnen had ik behoefte aan een website die inhoudelijk en visueel kan weergeven wat ik ten diepste heb uit te delen. Maar daarnaast ook aan een opzet voor social media, flyers, visitekaartjes etc.

Terugkijkend kan ik zien hoe ik meer ben gaan focussen op wie ik ben en wat ik bij te dragen heb aan de wereld. Hoe fijn als dat steeds helderder wordt en precies de juiste vorm krijgt. Bovendien geeft de manier waarop jullie constant meedenken mij inspiratie en voel ik veel support.”

Essencio Brands portfolio Maryse Groenewegen branding fotografie print4
Essencio-Brands-kracht-van-authentieke-fotografie-branding-marketing-aandacht-persoonlijke-details-Maryse-Groenewegen

De impact van de nieuwe branding

De merkstrategie biedt Maryse houvast om zichzelf en haar praktijk te positioneren als sterk merk. Het geeft een fijne en duidelijke leidraad waarin haar missie, kernwaarden en positionering staan beschreven. Daarnaast is helder geworden hoe Maryse deze aspecten als kracht kan benutten om nieuwe klanten aan zich te verbinden.

“De natuur is voor mij een belangrijke inspiratiebron om in contact te zijn met dat wat niet in de woorden is te vatten. Essencio heeft dit gevoel op een prachtige manier over kunnen brengen in alles wat zij voor mij tot stand hebben gebracht.”


Maryse’s kernwaarden – liefde, schoonheid, passie, creativiteit en innerlijke kracht – worden ook zichtbaar in het ontwerp voor haar visuele identiteit. Met veel natuurlijke kleuren en texturen, met een diepere laag van schoonheid. Zonder zweverig of fragiel te worden, maar vanuit harmonie en professionaliteit.

Het tere gras in het logo symboliseert de kwetsbaarheid die mensen met een hulpvraag ervaren. De typografie en klassieke krul bieden daarnaast ook stevigheid als contrast. Je ervaart in het logo het proces wat mensen doormaken, en de liefdevolle, maar krachtige kennis van Maryse, die hen omarmt.

TIP: Ontdek hoe Maryse’s kernwaarden ook krachtig zichtbaar worden in persoonlijke foto’s, in dit blog ‘De kracht van authentieke fotografie’.

Wil je ook aan de slag met professionele, stijlvolle branding voor je bedrijf?
Bekijk dan of 
ons Brandingpakket iets voor je is.

Essencio-Brands-portfolio-Maryse-Groenewegen-branding-huisstijl-logo-design-coaching-contentmarketing-authentiek15
Essencio-Brands-portfolio-Maryse-Groenewegen-branding-huisstijl-logo-design-coaching-contentmarketing-authentiek4b
Essencio Brands portfolio Maryse Groenewegen branding fotografie print9
Essencio Brands portfolio Maryse Groenewegen branding fotografie print5


Maryse over het eindresultaat

“Het hele proces van branding en contentmarketing heeft mij gedwongen te focussen op wat ik te bieden heb en waarin ik verschil van een ander. De natuur is voor mij een belangrijke inspiratiebron om in contact te zijn met dat wat niet in de woorden is te vatten. Essencio heeft dit gevoel op een prachtige manier over kunnen brengen in alles wat zij voor mij tot stand hebben gebracht.

Van mensen in mijn omgeving krijg ik terug dat zij getroffen worden door de schoonheid en natuurlijke uitstraling van hetgeen ze zien en lezen.

Ik had onze samenwerking veel zakelijker voorgesteld en ben onder de indruk van jullie warme nabijheid en support. Wat dat betreft klopt het helemaal met wat jullie uitdragen en zijn jullie echt anders dan vele anderen. Niet alleen als klant, maar ook als mens voel ik mij erg gezien.”

Maryse Groenewegen

Zijnsgeörienteerd coach en therapeut

Ook interessant om te bekijken

Essencio Brands Portfolio Bergheide_Branding website design huisstijl Businesscoach business consultant business mediatior - 1
Branding Content Design Websites

Branding voor Bergheide

Branding en website voor business consultant, coach & mediator

Essencio Brands Portfolio Biotahuis_logo vergaderlocatie in de natuur
Branding Content Design Websites

Branding voor het Biota Huis

Branding en website voor vergaderlocatie in de natuur

EssencioBrands - Branding chic logo en kleurenpalet - Portfolio Gifted Leaders (1)
Design Branding Content Websites

Branding voor Gifted Leaders

Branding en website voor HSP/HB-leiderschapscoaching

EssencioBrands Portfolio Maryse Groenewegen (1) - passiebloem branding goud chic stijlvol luxe coachingspraktijk
Design Branding Content Websites

Branding voor Maryse Groenewegen

Branding en website voor zijnscoach en therapeut

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Betekenisvol groeien vanuit de essentie van je bedrijf? Ontvang kennis en inspiratie om van jouw missie een sterk merk te maken. Ontdek de kracht van branding, print en contentmarketing. En lees praktische tips voor de groei van jouw bedrijf, op een authentieke manier.

Ja, ik ontvang graag jullie kennis en inspiratie per mail

Op deze website gebruiken we functionele cookies. Hier lees je ons privacybeleid.