Over ons

Bureau voor merken en magazines

Essencio is een creatief bureau in strategie, design en communicatie, en helpt ondernemers en organisaties groeien in professionaliteit en zichtbaarheid. Met een grote passie voor branding en print – en veel ervaring in het bouwen van merken – werken we met veel enthousiasme aan elk project, online en offline.

BRANDING EN GRAFISCH ONTWERP 

We ontwerpen logo’s, huisstijlen, websites en diverse online en offline uitingen. We werken altijd vanuit een gedegen en samen ontwikkelde merkstrategie. Zo kun je effectief vanuit je essentie werken. We helpen je op weg met een authentieke en eerlijke manier van (content)marketing en je  zichtbaarheid, zonder het toepassen van trucs. Ook voor andere of losse ontwerp-opdrachten kun je bij ons terecht.

LIEFDE VOOR PAPIER: MAGAZINES EN BOEKEN

Maar we ontwikkelen net zo lief creatieve concepten in print. We houden van  papier; bladen, boeken en allerlei andere uitgaven. We ontzorgen en denken graag met je mee, van gewenste doelgroep tot de haalbaarheid van een nieuw project. Van de allereerste ontwerpschetsen tot mooi verzorgd drukwerk.   

VAN WERKEN IN EEN TEAM NAAR ALLEEN VERDER

Essencio heeft tot de zomer van 2024 vanuit een team gewerkt. Margreet heeft na een intensieve tijd van reflectie besloten om alleen het bureau voort te zetten. Gaandeweg zal deze site daarop aangepast worden, vandaar dat je nog op verschillende plekken ons eerdere team in beeld of tekst tegenkomt.
Ook in de toekomst werken we veel samen met andere (creatieve) professionals, zoals fotografen, tekstschrijvers, contentmarketeers of webbouwers. We zijn nog net zo slagvaardig als voorheen, en kunnen ook grote projecten aan.

Wij ondernemen bevloegen en authentiek, en maken de wereld graag echter en stijlvoller. Door middel van werk in opdracht, het uitgeven van eigen producten of het maken van vrij werk. We geloven dat je leven mooier wordt als je werkt en leeft vanuit verbinding, ontspanning en vertrouwen. 

We wonen en werken in Bovenveen, een landelijk buurtschap naast ’t Harde. Vanuit onze tuin en kantoor lopen we direct het bos in, waar je heerlijk kunt wandelen. Je bent van harte welkom!

Werken vanuit verbinding en vertrouwen, met onze klanten. Samen maken we een grotere impact.

Kernwaarden van Essencio

• Kwaliteit
• Schoonheid
• Positiviteit en plezier
• Kalmte
• Veelzijdigheid
• Harmonie
• Authenticiteit

Onze manier van werken

 • Relationeel en betrokken
 • Nauwkeurig en bevlogen
 • Intuïtief en creatief
 • Betrouwbaar en eerlijk
 • Meedenkend en adviserend
 • Onderzoekend en nieuwsgierig

Wij maken tijd voor jouw betekenis

Margreet Kattouw

EIGENAAR / ART DIRECTOR / MERKSTRATEEG

Mijn brede ervaring wil ik inzetten om ook jouw missie een groter podium te geven. Bij zoveel ondernemers heb ik mogen ervaren hoe je elkaar daarin vleugels geeft. De wisselwerking die ik zelf terug ontvang als ondernemer is hierin leuk en waardevol.
Groei en ontwikkeling, zingeving en diepgang, ondernemen en met mensen omgaan, zijn woorden die me typeren. Ik zet me in voor het ontwikkelen van dat wat nodig is, dat wat er toe doet. In branding en print. Want jouw ‘waarom’ helder krijgen, de juiste strategie bepalen is iedere keer een bijzonder proces. Ik ben van nature een vragensteller. Mijn nieuwsgierigheid, in combinatie met het aanvoelen van mensen, maakt dat ik snel tot de kern kom, en dat jij je op je gemak voelt. 

De afwisseling van online en offline, van het ontwikkelen van een compleet brandingpakket tot het ontwerpen van een nieuw magazine van papier, zijn dingen waar ik mijn talenten met veel plezier in kwijt kan. Ik heb altijd een drang naar het doen van nieuwe dingen en houd ervan me breed te ontwikkelen. In concept, ontwerp en fotografie kan ik dit het beste kwijt, maar ook in het ontwikkelen van nieuwe ideeën. In de diensten van Essencio Brands en de producten van onze webshop Essencio.nl komen al deze dingen op een veelzijdige manier samen.
Ik ben graag buiten, waarin de natuur mijn grote inspiratiebron is. Wandelend, kamperend, schaatsend of werken in de tuin: buiten kan ik intens genieten van alle seizoenen en landschappen.

LinkedIn
E-mail

 

In de kern:

 • Academie voor Beeldende Kunsten
 • Ruim 25 jaar ontwerp- en communicatie
  ervaring, bij bureaus en als zelfstandige
 • Ondernemer (sinds 2004) en uitgever (webshop sinds 2009)
 • Expertise: conceptontwikkeling, branding, grafisch ontwerp, magazine- en boekontwerp, fotografie,
  communicatie, ondernemen, uitgeven.
 • Kernwoorden: strategisch, analytisch, creatief,
  toegankelijk, hoogsensitief, beelddenker, intuïtief, nuchter, observator, positief.
 • Getrouwd met Henk, moeder van drie opgroeiende kinderen, woont in Bovenveen
 • Vindt dat koffie buiten zoveel lekkerder smaakt
Lees meer

Henk Kattouw

FINANCIËN, UITGEVEN EN ORGANISATIE

Dingen goed regelen, dat is zo belangrijk voor de groei en voortgang van een bedrijf of organisatie. Mijn jarenlange ervaring bij een grote fondsenwervende organisatie als financiële man en data-analist komt hierin goed van pas. 

Ik verzorg voor Essencio alle financiën en andere administratieve dingen. Voor de webshop Essencio.nl draag ik de verantwoordelijkheid voor het uitgeven en de praktische kant ervan, zoals het contact met in- en verkopers en het voorraadbeheer.

Essencio past bij mij, ik houd van diepgang, en de vrijheid van het ondernemen. Ik geniet van mooie, waardevolle dingen en voel me thuis in de natuur. En van windstil weer, het strand en de bergen. Of dat nu wandelend of sportend is, ik vind beide heerlijk. Ik houd ervan als iets mooi is en ‘klopt’. Naast mijn financiële werk zorg ik voor ons gezin en ons thuis.

LinkedIn
E-mail

IN DE KERN

 • Sterke visie voor een steeds beter gebruiksgemak en efficiënt werken
 • Oog voor detail, 
 • Kernwoorden: geduldig, analytisch, betrouwbaar, opgeruimd, eerlijk, rustig, zorgzaam
 • Ontdekt graag nieuwe mountainbikepaden op de Veluwe
 • Getrouwd met Margreet : )
Lees meer
Essencio Brands Margreet Kattouw

Wat onze klanten zeggen

“De samenwerking met Essencio ervaar ik als professioneel, deskundig, ontspannen en ongedwongen. De vertaling van idee naar de praktijk en hoe dit aansluit bij jou als ondernemer en je ideale klant voelen ze haarfijn aan en weten ze heel precies te vertalen naar beeld en taal.”
Directeur HSP & WERK en Gifted Leaders
Esther Kaastra
“De samenwerking met Essencio voelt als een warm bad. Ze zijn genereus met advies, creatief met beeld en woord, snelle en attente zakenpartners en bovenal gezellige collega’s.”
Psycholoog, executive coach en trainer
Marjon Bohré
“Ik ben onder de indruk van jullie warme nabijheid en support. Wat dat betreft klopt het helemaal met wat jullie uitdragen en zijn jullie echt anders dan vele anderen. Niet alleen als klant, maar ook als mens voel ik mij erg gezien.”
Coaching vanuit creativiteit, natuur en schoonheid
Maryse Groenewegen
“Er is direct ruimte en rust ontstaan en een helder beeld over hoe ik de komende jaren mijn onderneming vorm kan geven. Jullie input was waardevol, helder, duidelijk en wat ik met name heb gemerkt: jullie zijn oprecht betrokken. Ik voelde me gezien en mijn kwaliteiten werden direct erkend.”
Senior coach & trainer
Samantha Maes
“Bij Essencio maken ze de meest prachtige dingen. Maar weet je wat hun echte kracht is? Doordringen tot de kern, in het bijzonder tot jouw diepste essentie. Ze helpen je om van daaruit, gebaseerd op hun inspirerende en praktische Contentmodel, een betekenisvol merk in de breedste zin van het woord te bouwen.”
Beeldkunstenaar
Marloes van Zoelen
“Knap hoe jullie coaching en branding aan elkaar weten te koppelen. In één sessie hebben we de juiste focus gekregen en ons ontdaan van ‘ruis’ wat ons onbewust op de rem deed staan. Jullie hebben onze potentie weer meer aangewakkerd!”
Psychologen bij Villa VIP
Melissa Spoor en Léanne van Goch
“HSP & WERK staat nu stevig door de 100% kloppende branding en website, en is klaar voor de toekomst. Bijzonder hoe deze samenwerking is verlopen. Soepel en zonder onnodig te veel woorden. Essencio weet precies wat er nodig is om naar het volgende niveau te gaan met je bedrijf en om daar de branding op aan te passen.”
Eigenaar en executive coach van HSP & WERK
Esther Kaastra

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Betekenisvol groeien vanuit de essentie van je bedrijf? Ontvang kennis en inspiratie om van jouw missie een sterk merk te maken. Ontdek de kracht van branding, print en contentmarketing. En lees praktische tips voor de groei van jouw bedrijf, op een authentieke manier.

Ja, ik ontvang graag jullie kennis en inspiratie per mail

Op deze website gebruiken we functionele cookies. Hier lees je ons privacybeleid.