Design Magazines Print

Jubileummagazine voor Nedco

Tijdloos en eigentijds jubileummagazine

Design Magazines Print
Essencio Nedco magazine print drukwerk jubileum

Nedco, een ogenschijnlijk gewoon productiebedrijf uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Sinds 1986 producent van een veelzijdig assortiment, waaronder witgoed- en ventilatieaccessoires. Eerlijk gezegd zijn we best verrast als Nedco ons benadert met de vraag of wij een magazine voor hen willen maken. Een productiefabriek? Past dat wel bij ons, en wij bij hen?

Na onze eerste ontmoeting ontdekken we echter al snel hoe bijzonder dit familiebedrijf is. Van de enorme productiehal vol complexe machines tot Nedco’s visie op mens, maatschappij en milieu. En wat denk je van de diversiteit en bevlogenheid van de medewerkers? Hun verhalen leggen we vast in een tijdloos magazine, vanuit het concept ‘Bijzonder gewoon, gewoon bijzonder’. Zo helpen wij Nedco om hun betekenis zichtbaar te maken, voor mensen zowel buiten als binnen de organisatie.

Nedco’s wens voor een jubileummagazine

De opdracht: maak een eigentijds magazine ter gelegenheid van het 35-jarig bedrijfsjubileum. De wens is om via het magazine medewerkers, hun familie en hun zakenrelaties te informeren en inspireren over wat 35 jaar Nedco teweeg heeft gebracht.

We krijgen veel creatieve vrijheid in dit project, wat ons veel energie geeft. Onze rol in dit proces:

  • Ontwikkelen van concept en inhoud & vaststellen doel en uitstraling
  • Ontwerp cover en stramien
  • Projectmanagement
  • Schrijven en redigeren van teksten
  • Opmaak van alle pagina’s
  • Fotografie op locatie
  • Productfotografie in bijzondere setting
  • Selectie van aanvullende stockbeelden
  • Eindredactie en tekstcorrectie
  • Advies in papierkeuze, drukklaar maken van alle bestanden & contact met drukker

Onze aanpak: eigentijds en creatief concept voor een tijdloos magazine

Om medewerkers en relaties te verrassen en prikkelen tot verder lezen, adviseren we Nedco geen traditionele jubileummagazine-insteek (verleden-heden-toekomst) te kiezen. In plaats daarvan ontwikkelen we het eigentijdse en creatieve bladconcept ‘Bijzonder gewoon, gewoon bijzonder’. Verhalen en foto’s over een bedrijf met gewone, bijzondere mensen, die met elkaar bijzonder gewoon werk doen.

Ook adviseren we Nedco om de focus te leggen de verhalen van Nedco, en niet op het jubileum zelf. Het 35-jarig bestaan wordt slechts eenmalig benoemd in het voorwoord. Daarmee ontstaat een tijdloos magazine, dat voor langere tijd relevant blijft voor de lezer.

In het magazine lees je verhalen over samen het werk doen, maatschappelijk betrokken zijn en bevlogen ondernemerschap. Via paginagrote portretten, pakkende interviews en creativiteit in de fotografie van diverse producten, komt het verhaal van Nedco echt binnen en voel je je als lezer betrokken.

Essencio Nedco magazine print drukwerk jubileum magazine - bedrijfsmagazine luxe glossy ontwerp redactie concept

De impact van het jubileummagazine

Nedco heeft nu een tijdloos en betekenisvol magazine in handen. De inhoud is niet alleen nu relevant, maar van blijvende waarde. En door te kiezen voor een geprint magazine, in plaats van digitaal, wordt de focus van de lezer langer vastgehouden. Zo krijgen de gewone én bijzondere verhalen van Nedco de aandacht die ze verdienen.

Ben je geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan met print? Wil je ook het leven van jouw klanten verrijken met stijlvolle magazines of boeken? Ontdek hier meer over dienstverlening voor printproducten.

Dit magazine is tot stand gekomen met medewerking van Beeld14 (fotografie), Annet Land (tekstcorrectie), Linda van ’t Land (tekst) en Caroline Martinot (fotografie).

De reactie van Nedco op het eindresultaat

“Bij het kiezen van een geschikte samenwerkingspartner sprong Essencio er voor ons uit. Want na het uitgebreide kennismakingsgesprek gaven zij ons een opdracht mee. Zij bewogen niet zomaar met ons mee, maar toonden hun creativiteit en probeerden met doorvragen de diepere betekenis naar boven te halen. Ook hun openheid over de overwegingen om de opdracht wel of niet uit te voeren, vonden wij bijzonder. Terugkijkend hebben zij daarmee (onbewust) de juiste snaar weten te raken.

De samenwerking tijdens het proces verliep uitstekend. Zaken werden snel en vakkundig opgepakt, ook toen de deadline in zicht kwam. Essencio heeft zo alles voor ons uit handen genomen, waarbij de communicatie tijdens iedere stap in het proces steeds helder was. Wij hebben nu een prachtig magazine in handen dat de juiste woorden en beelden geeft aan 35 jaar Nedco. Daarop zijn wij bijzonder trots!”

Elger Wiersma

Marketing | Nedco

Ook interessant om te bekijken

Essencio Brands Portfolio Bergheide_Branding website design huisstijl Businesscoach business consultant business mediatior - 1
Branding Content Design Websites

Branding voor Bergheide

Branding en website voor business consultant, coach & mediator

Essencio Brands Portfolio Biotahuis_logo vergaderlocatie in de natuur
Branding Content Design Websites

Branding voor het Biota Huis

Branding en website voor vergaderlocatie in de natuur

EssencioBrands - Branding chic logo en kleurenpalet - Portfolio Gifted Leaders (1)
Design Branding Content Websites

Branding voor Gifted Leaders

Branding en website voor HSP/HB-leiderschapscoaching

EssencioBrands Portfolio Maryse Groenewegen (1) - passiebloem branding goud chic stijlvol luxe coachingspraktijk
Design Branding Content Websites

Branding voor Maryse Groenewegen

Branding en website voor zijnscoach en therapeut

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Betekenisvol groeien vanuit de essentie van je bedrijf? Ontvang kennis en inspiratie om van jouw missie een sterk merk te maken. Ontdek de kracht van branding, print en contentmarketing. En lees praktische tips voor de groei van jouw bedrijf, op een authentieke manier.

Ja, ik ontvang graag jullie kennis en inspiratie per mail

Op deze website gebruiken we functionele cookies. Hier lees je ons privacybeleid.