Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_1
Design Branding Content Websites

Branding voor Astrid Kraag

Branding en website voor mediator, teamcoach en trainer

Design Branding Content Websites

In je werk kunnen er situaties ontstaan waarbij samenwerken steeds stroever gaat. Er is bijvoorbeeld spanning in een team, of er speelt zelfs een conflict. Mediator, coach en trainer Astrid Kraag helpt teams om hun samenwerking te versterken of herstellen. Wat vastzit, brengt zij weer in beweging. Vanuit haar juridische expertise en relatiegerichte insteek.

Wanneer we met Astrid kennismaken, heeft ze werk genoeg. In 6 jaar ondernemerschap heeft ze een mooi netwerk opgebouwd. Klanten weten haar te vinden, vaak na aanbeveling door één van haar relaties. De noodzaak voor een eigen website is er daarom nooit zo geweest. Tenminste, niet met als doel klanten aan te trekken, omdat je ze zo nodig hebt.

Professionele website als onderdeel van je merk

Toch zit Astrid bij ons aan tafel met de wens om haar eerste, eigen website te laten ontwikkelen. Astrid: “Aan de ene kant wil ik graag eindelijk een eigen website om cliënten duidelijk te maken dat ik mijn eigen bedrijf heb en niet alleen freelancer ben voor andere organisaties. En aan de andere kant vind ik dat horen bij de professionele manier waarop ik mijn eigen bedrijf voer.”

Astrid verlangt ernaar dat haar toekomstige website professioneel, helder en stijlvol is. Zakelijk, maar ook persoonlijk en met een sprankje plezier. Een afspiegeling van wie zij is als professional en als mens.

Tegelijk vindt ze de weg daarnaartoe best spannend, geeft ze eerlijk aan. “Het lanceren van de website vond ik heel spannend. Iedereen kan daar zien waar ik voor sta en lezen wat ik schrijf, en daar iets van vinden. Maar het traject heeft mij in mijn bedrijf ook een zekere stevigheid en rust gebracht. Jullie hebben mij laten zien dat de website maar een onderdeel is van ‘jezelf als merk profileren’ en daar heb ik veel van geleerd.”

Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_2
Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_3
Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_4
Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_5

Brandingpakket op maat voor Astrid Kraag

Een effectieve en mooie website begint met een sterk fundament. In het brandingpakket werken we daarom samen met Astrid eerst haar merkstrategie uit en daarna een bijpassende huisstijl. In haar nieuwe website komen haar strategie en huisstijl prachtig samen.

• Module 1: Merkstrategie > missie, visie, kernwaarden, aanbod, merkverhaal, focuskanalen en meer
• Module 2: Design & beeld > logo, huisstijl, fotografie en diverse communicatiemiddelen
• Module 3: Website > strategie, ontwerp, ontwikkeling en training

Over het ontwerp van Astrids huisstijl

Vanuit de besproken visuele merkbeleving met Astrid kwam haar wens naar voren om een logo te ontwikkelen met haar initialen A en K. Een prima keuze, want na veel schetsen en ontwerpen, kunnen we ook het inhoudelijke concept goed visualiseren vanuit het logo. Als je beide letters A en K terugbrengt naar de meest minimale vorm, zijn het – naast dat het twee abstracte letters zijn – ook twee pijlen. Omdat ze allebei een verschillende richting duiden, past dat goed bij het werk dat Astrid doet. Vaak staan er mensen met verschillende belangen of wensen tegenover elkaar. Ook de richting die Astrid zelf weet te geven doet mee, niet voor niets in een sprankelende, pittige, maar optimistische kleur oranje.

Aan de basis voor de huisstijl liggen abstracte hoogtelijnen, zoals je die op een kaart ziet als je in de bergen wandelt, een knipoog naar de liefde van Astrid voor het wandelen in de bergen. Het is tevens een mooie metafoor voor mediation; deze lijnen bewegen om elkaar heen, maar kruisen elkaar nergens. Astrid zorgt ervoor dat er verschillen mogen zijn bij partijen, zonder dat ze botsen. Beweging is ook een van de kernwaarden van waaruit Astrid werkt, ook dat komt hierin tot uiting.

De roofvogel symboliseert, naast het voortdurend houden van overzicht, ook de vrijheid waar Astrid voor staat. Dit wordt afgewisseld met ander beeld van natuur en ruimte, toegepast in haar brandingpalet. Zo zorgen we voor eenheid, afwisseling en professionaliteit. 

Astrid: “Ik heb onze samenwerking als heel prettig ervaren: vanuit jullie expertise hebben jullie mij geholpen om zelf stappen te zetten om mijzelf als merk te zien en via de website naar buiten te treden. Ik heb jullie al aan andere ondernemers aanbevolen en dat blijf ik zeker doen!”

Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_6
Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_7
Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_8

De impact van de nieuwe website en branding

Tijdens het brandingtraject zien we hoe Astrid groeit en moedige stappen neemt. Ze maakt keuzes over haar doelgroep en aanbod, en bepaalt zo haar nieuwe focus. Tijdens een persoonlijke brandingshoot maken we authentieke portretten van Astrid voor haar website. Ook gaat ze het avontuur aan om blogs te schrijven voor haar nieuwe website, wat ze prachtig doet. De merkstrategie geeft haar hierbij houvast. Want daarin staat precies beschreven wie zij als ondernemer wil zijn en hoe zij dat het beste zichtbaar kan maken. Een geruststellende gedachte.

De nieuwe website helpt Astrid om de klanten aan te trekken waar zij echt blij van wordt, namelijk teams die vooruit willen met hun samenwerking. De uitstraling en teksten zijn afgestemd op deze doelgroep, maar ook op haar kernwaarden: beweging, ruimte, plezier, vrijheid, verantwoordelijkheid en moed. Moed die zij haar klanten gunt in mediation of coaching, maar waar ze zelf ook zo van getuigt.

Ook haar relaties zien hoe de nieuwe stijl aansluit bij wie Astrid is: “Tot nu toe hoor ik vooral terug dat de foto’s en de sfeer heel mooi gevonden worden en dat wij met elkaar de juiste mix tussen zakelijk en toegankelijk hebben weten te maken. Voor mijn cliënten biedt het ook een houvast, duidelijkheid. En dat is goed, want zij bevinden zich meestal in een verwarrende situatie.”

Wil je ook aan de slag met professionele, stijlvolle branding voor je bedrijf?
Ontdek dan 
ons Brandingpakket voor ondernemers.

Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_9
Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_12
Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_11
Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_10
Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_13
Essencio Brands Portfolio Astrid Kraag_14


Astrid Kraag over het eindresultaat

“Het brandingtraject heeft mij in mijn bedrijf een zekere stevigheid en rust gebracht. Ik zie mijzelf nu meer als bedrijf en als merk, en dat is best prettig. Jullie hebben mij laten zien dat de website maar een onderdeel is van ‘jezelf als merk profileren’ en daar heb ik veel van geleerd.

Tot nu toe hoor ik vooral terug dat de foto’s en de sfeer heel mooi gevonden worden zijn en dat wij met elkaar de juiste mix tussen zakelijk en toegankelijk hebben weten te maken. Voor mijn cliënten biedt het ook een houvast, duidelijkheid. En dat is goed, want zij bevinden zich meestal in een verwarrende situatie.

Ik heb onze samenwerking als heel prettig ervaren: vanuit jullie expertise hebben jullie mij geholpen om zelf stappen te zetten om mijzelf als merk te zien en via de website naar buiten te treden. Als ik weer hulp nodig heb op het gebied van branding, dan weet ik jullie zeker te vinden. Ik heb jullie al aan andere ondernemers aanbevolen en dat blijf ik zeker doen!”

Astrid Kraag

Mediator, teamcoach en trainer

Ook interessant om te bekijken

Essencio Brands Portfolio Bergheide_Branding website design huisstijl Businesscoach business consultant business mediatior - 1
Branding Content Design Websites

Branding voor Bergheide

Branding en website voor business consultant, coach & mediator

Essencio Brands Portfolio Biotahuis_logo vergaderlocatie in de natuur
Branding Content Design Websites

Branding voor het Biota Huis

Branding en website voor vergaderlocatie in de natuur

EssencioBrands - Branding chic logo en kleurenpalet - Portfolio Gifted Leaders (1)
Design Branding Content Websites

Branding voor Gifted Leaders

Branding en website voor HSP/HB-leiderschapscoaching

EssencioBrands Portfolio Maryse Groenewegen (1) - passiebloem branding goud chic stijlvol luxe coachingspraktijk
Design Branding Content Websites

Branding voor Maryse Groenewegen

Branding en website voor zijnscoach en therapeut

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Betekenisvol groeien vanuit de essentie van je bedrijf? Ontvang kennis en inspiratie om van jouw missie een sterk merk te maken. Ontdek de kracht van branding, print en contentmarketing. En lees praktische tips voor de groei van jouw bedrijf, op een authentieke manier.

Ja, ik ontvang graag jullie kennis en inspiratie per mail

Op deze website gebruiken we functionele cookies. Hier lees je ons privacybeleid.