Essencio Brands Praktijk Arise 01 sfeerbeeld branding romantisch rijke kleuren - coaching praktijk
Design Branding Content Websites

Branding voor Praktijk Arise

Branding en website voor psychosociaal therapeut

Design Branding Content Websites

Margreet van Gameren is psychosociaal therapeut en eigenaar van Praktijk Arise. Vanuit haar nieuwe praktijk begeleidt ze mensen (individueel en stellen) om de weg terug te vinden naar liefde en verbinding. De keuze van Margreet om een eigen praktijk te starten is een logische stap op het pad dat ze tot dan toe heeft bewandeld. Het ondernemerschap zit in haar bloed.

Ooit begon Margreet als verpleegkundige en ze heeft zich doorontwikkeld in de specialistische thuiszorg voor terminaal zieke patiënten. In dit werk voelt Margreet steeds sterker hoe ze geraakt en geboeid wordt door de gesprekken met anderen, over thema’s als depressie, rouw en traumaverwerking. Ook is ze iemand die graag in ontwikkeling blijft en groeit haar verlangen om zelf te gaan ondernemen. Margreet besluit daarom de 4-jarige opleiding tot psychosociaal therapeut te volgen. Met als doel: vanuit een eigen praktijk mensen helpen die zijn vastgelopen in hun leven of relatie.

Hoe kom je aan klanten als je praktijk nog nieuw is?

Op het moment dat Margreet bij ons aanklopt, heeft ze haar opleiding bijna afgerond. Een mooi moment om eindelijk echt vorm te geven aan haar praktijk. Gedreven als ze is, heeft Margreet al een passende praktijknaam bedacht, een logo laten maken en een domeinnaam geclaimd voor de toekomstige website. “Eerst dacht ik dat ik het zelf wel kon fixen. Maar ik kwam er gelukkig op tijd achter dat ik met de hulp van Essencio een veel betere start kon maken.”

Maar hoe nu verder? Hoe kom je aan klanten als je praktijk nog nieuw en onbekend is? Margreet ziet de waarde van doordachte branding en een sterke website hierin, maar omdat alles nieuw voor haar is, vind ze het lastig om de juiste vervolgstappen te bepalen. Daarom schakelt ze de begeleiding van Essencio in.

In de eerste sessie samen, de Business & Brandingsessie, sparren we over de kansen voor haar bedrijf en branding. Het geeft Margreet de stip op de horizon waar ze zo’n behoefte aan heeft én sterkt haar vertrouwen om verder samen te werken in een brandingpakket op maat.

Margreet na de Business & Brandingsessie: “Ik merk dat er een pak van mij afvalt. Zo blij dat ik de brandingssessie mocht hebben met jullie! Vond het heel tof! Ik had wel een vol hoofd toen ik bij jullie wegging. Maar dat is zo fijn van een poosje in de auto zitten. Kon ik het even laten bezinken 😉 Dus ja, ik ga héél graag met jullie in zee.”

Essencio Brands Praktijk Arise 01 moodboard branding zacht romantisch rijke kleurenpalet - coaching praktijk
Essencio Brands Praktijk Arise 04 website ontwerp coaching praktijk stijlvolle rustige website branding huisstijl - voorbeeld website coachpraktijk

Brandingpakket op maat voor Praktijk Arise

Met een brandingpakket op maat, helpen we Margreet om haar nieuwe praktijk stevig te positioneren, zowel inhoudelijk als visueel:

– Module 1: Beknopte merkstrategie
– Module 2: Design & beeld > mini-huisstijl, persoonlijke brandingshoot, stockbeeld selectie, opmaak visitekaartjes, briefpapier en e-mailhandtekening
– Module 3: Website: strategie, eindredactie, ontwerp en ontwikkeling
– Module 4: Coaching contentmarketing > coachingsessie en inhoudelijk advies
– EXTRA: Inrichten en opmaak nieuwsbrief in MailChimp

Margreet van Gameren: “Vanuit een krachtige rust, met oog voor wie ik ben en mijn kernwaarden als uitgangspunt nemend, heeft Essencio geholpen om mijn praktijk digitaal handen en voeten te geven. Ik heb met Praktijk Arise echt een merk neer kunnen zetten. Het kroontje wordt herkend en alles klopt met wie ik ben, zowel in beeld als in tekst!”

Essencio Brands Praktijk Arise 05 therapeut ondernemer beeldbank authentieke fotografie
Essencio Brands Praktijk Arise 06 huisstijl middelen social media briefpapier therapeut coaching praktijk

De impact van de nieuwe website en branding

Vanuit de merkstrategie maken we de vertaling naar een visuele uitstraling voor Praktijk Arise, passend bij het bestaande logo met kroontje. Daarin komen ook Margreets kernwaarden – vrijheid, liefde, buiten de kaders en schoonheid – mooi samen. De branding straalt warmte, licht en zachtheid uit. En het past bij Margreet om in alle uitingen creatief en bemoedigend te zijn. 

Door de nieuwe strategie, huisstijl en coaching ervaart Margreet nu meer zelfvertrouwen en vrijheid om zelf te delen over haar missie, geeft ze aan: “De nieuwe branding en website geeft me veel meer zelfvertrouwen. Het maakt dat ik vanuit een soort vrijheid kan vertellen en communiceren over mijn praktijk en wat mijn verlangen is voor vrouwen.”

Wil je ook aan de slag met professionele, stijlvolle branding voor je bedrijf?
Bekijk dan of 
ons Brandingpakket iets voor je is.

Essencio Brands Praktijk Arise 07 beeldbank
Essencio Brands Praktijk Arise 05 therapeut ondernemer beeldbank authentieke fotografie

Margreet van Gameren over het eindresultaat

“De manier van werken van Essencio is zo fijn. Vanuit een krachtige rust, met oog voor wie ik ben en mijn kernwaarden als uitgangspunt nemend, hebben ze geholpen om mijn praktijk digitaal handen en voeten te geven.

De nieuwe branding en website geeft me veel meer zelfvertrouwen. Het maakt dat ik vanuit een soort vrijheid kan vertellen en communiceren over mijn praktijk en wat mijn verlangen is voor vrouwen. Ik heb met Praktijk Arise echt een merk neer kunnen zetten. Het kroontje wordt herkend en alles klopt met wie ik ben, zowel in beeld als in tekst!

Ik heb weer ervaren hoe fijn het is om hulp te kunnen vragen als je het zelf niet weet. Zij vulden aan waar ik het niet wist. Eerst dacht ik dat ik het zelf wel kon fixen. Maar ik kwam er gelukkig op tijd achter dat ik met de hulp van Essencio een veel betere start kon maken.”

Margreet van Gameren

Eigenaar Praktijk Arise

Ook interessant om te bekijken

Essencio Brands Portfolio Bergheide_Branding website design huisstijl Businesscoach business consultant business mediatior - 1
Branding Content Design Websites

Branding voor Bergheide

Branding en website voor business consultant, coach & mediator

Essencio Brands Portfolio Biotahuis_logo vergaderlocatie in de natuur
Branding Content Design Websites

Branding voor het Biota Huis

Branding en website voor vergaderlocatie in de natuur

EssencioBrands - Branding chic logo en kleurenpalet - Portfolio Gifted Leaders (1)
Design Branding Content Websites

Branding voor Gifted Leaders

Branding en website voor HSP/HB-leiderschapscoaching

EssencioBrands Portfolio Maryse Groenewegen (1) - passiebloem branding goud chic stijlvol luxe coachingspraktijk
Design Branding Content Websites

Branding voor Maryse Groenewegen

Branding en website voor zijnscoach en therapeut

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Betekenisvol groeien vanuit de essentie van je bedrijf? Ontvang kennis en inspiratie om van jouw missie een sterk merk te maken. Ontdek de kracht van branding, print en contentmarketing. En lees praktische tips voor de groei van jouw bedrijf, op een authentieke manier.

Ja, ik ontvang graag jullie kennis en inspiratie per mail

Op deze website gebruiken we functionele cookies. Hier lees je ons privacybeleid.