‘Mijn focus is, zonder mijn ambitie te verliezen, verschoven naar meer uitdelen’

Regelmatig portretteren we een inspirerend persoon over ‘betekenisvol groeien’.
Deze keer: Anne de Vos van Brannd

 

‘Mijn focus is, zonder mijn ambitie te verliezen, verschoven naar meer uitdelen’

Anne de Vos is een sprankelende, ambitieuze vrouw. Met haar mentaliteit en achtergrond in sales leek de commerciële wereld voor haar een perfecte plek. Maar haar focus is verschoven naar pr- en marketingwerkzaamheden voor bedrijven die werken vanuit een maatschappelijk doel. “Bijdragen aan een betere wereld werkt het best als je dat vanuit eigen kracht doet.”

Hoe zouden anderen jou omschrijven?
“Als nauwkeurig en snel. Commercieel, maar met hart voor de regio en het verder helpen van volgende generaties. Ik houd van eerlijkheid en echtheid in m’n werk. Mensen laten mij vaak makkelijk toe, omdat ik open durf te zijn. Mijn valkuil is dat ik soms iets te snel een antwoord klaar heb…”

Wat is de essentie van wat je doet qua werk?
“Op dit moment ben ik als zzp-er vooral een stel extra pr- en marketinghanden, bij wie je projecten neer kunt leggen en zeker weet dat ze goed tot uitvoering worden gebracht. Mijn kracht is het coördineren en realiseren van evenementen, projecten en campagnes. Van webbouwers aansturen tot persberichten schrijven, van fotografen briefen tot netwerkbijeenkomsten organiseren. Ik help graag ondernemers die een duidelijke visie op de toekomst hebben. Een visie op innovatie, de maatschappij of de impact op hun omgeving.

Momenteel ben ik bijvoorbeeld nauw betrokken bij het optuigen van Stichting Starterscollectief Veluwe. We ondersteunen startende ondernemers door netwerkavonden te organiseren en hen te verbinden met de juiste partijen.”

“Ik heb van huis uit meegekregen om zuinig te zijn op deze wereld. Maar ook dat een ander helpen, en iets voor een ander doen, iets vanzelfsprekends is.”

Wat betekent zingeving voor jou?
“Ik heb van huis uit meegekregen om zuinig te zijn op deze wereld. Maar ook dat een ander helpen, en iets voor een ander doen, iets vanzelfsprekends is. Mijn ouders hebben me, vanuit christelijke opvoeding, dat voorbeeld gegeven. Ze zijn heel maatschappelijk betrokken en vrijwillig actief, onder andere in hun kerk en op gebied van energietransitie. Zo wil mijn vader heel Heerde aan de zonnepanelen krijgen, haha.

Zelf ben ik ook steeds meer bezig met duurzaamheid. Door afval te scheiden en geen vlees meer te eten. Een mooi thema waar ik meer mee wil doen. Want het raakt een heel groots omvattend probleem.

Ik vind: bijdragen aan een betere wereld werkt het best als je dat vanuit eigen kracht doet. Omdat je dan de meeste energie krijgt en het je de minste moeite kost. Als iets je makkelijk afgaat, vergroot het de impact. Wat je doet hoeft niet per se op grote schaal, je moet je er zelf ook goed bij voelen. En dan niet vanuit egoïstische motieven, maar om gevoed te worden.”

Hoe doe jij dat, naast de impact die je via je werk maakt?
“Ik ben bijvoorbeeld als vrijwilliger betrokken bij Hart voor Zwolle. Een stichting die enthousiaste jongeren verbindt aan kwetsbare Zwollenaren. Een heel mooi en drempelverlagend initiatief voor jongvolwassenen. Ik ben dus niet het type dat met de collectebus rondgaat, maar helpt door bijvoorbeeld evenementen te organiseren of te ondersteunen in marketingcampagnes.”

Waar haal jij je energie uit?
“Laatst lag ik een halve nacht wakker van enthousiasme. Ik was helemaal lyrisch nadat ik op een podium had gestaan als dagvoorzitter. Ik krijg heel veel energie als ik zoiets nieuws ontdek dat goed bij me blijkt te passen. Dus ik wil me daar graag in verder ontwikkelen.

Ik krijg sowieso energie van praktische dingen doen. Als ik resultaat kan zien. Geen lange plannen waar je drie jaar op moet wachten. Zet mij maar op korte projecten die bijdragen aan een duurzaam doel. Zoals meer innovatie in de regio Veluwe.

“Vijf jaar geleden dacht ik nog dat ik als succesvolle zakenvrouw de wereld over zou reizen. Maar je verplaatst je energie op het moment dat je het niet meer alleen voor jezelf doet.”

Vijf jaar geleden dacht ik nog dat ik als succesvolle zakenvrouw de wereld over zou reizen. Maar je verplaatst je energie op het moment dat je het niet meer alleen voor jezelf doet. Mijn focus is, zonder mijn ambitie te verliezen, verschoven naar meer geven. Het hoeft niet altijd meer of beter, ik heb het nu al heel goed en mag daarvan uitdelen.”

Waar worstel je weleens mee als ondernemer?
“Met focus en concentratie. Het helpt het best om veel structuur aan te brengen in m’n agenda, met een dagelijkse to do-list. En om m’n mail en telefoon vaker uit te zetten. Mijn gevaar is daarnaast dat ik continu vernieuwing nodig heb. De maanden waarin focus en afwisseling het best gaan, is als ik het heel druk heb.”

Hoe houd je wél focus in je werk?
“Ik werk niet teveel, maximaal 32 uur per week. Dat lukt vrij goed. Het helpt mij dat ik op verschillende plekken kan werken. En ik gedij goed op deadlines, daar heb ik continu mee te maken.”

Wat is je focus voor 2019?
“Ik wil ontdekken wat mijn focus als ondernemer gaat zijn. Ik besef heel goed dat ik nu in een luxepositie zit; het werk komt best makkelijk naar me toe. Het ligt dan ook op de loer om op de automatische piloot verder te gaan. Maar ik wil zoeken hoe ik mezelf kan blijven uitdagen. Ik denk dat ik nog wel meer in mijn mars heb. Ik wil me bijvoorbeeld meer ontwikkelen in het dagvoorzitterschap. En meer inhoudelijke verdieping zoeken.”

Heb je nog een tip voor andere ondernemers?
“Met regelmaat wordt gedacht dat ZZP’ers een eenzaam bestaan leiden, maar dit ervaar ik totaal niet zo. Door veel samen te werken en te investeren in een goede relatie met opdrachtgevers voel ik me nooit alleen. Zoek de juiste collega-ondernemers om je heen en versterk elkaar met ieder je specialisme.”

Regelmatig portretteren we een inspirerend persoon over ‘betekenisvol groeien’. Wil jij ook betekenisvol groeien met je bedrijf? Kijk dan of onze branding en marketing-aanpak iets voor je is.

Deel dit blog en inspireer anderen!

Gerelateerde blogs

Essencio_Brands_branding businesscoaching wat moet je kiezen waar doe je goed aan als ondernemer in welke fase eerlijke marketing
Branding en strategie

Kies je voor businesscoaching of branding? Ontdek de verschillen

Je bent lekker bezig in je bedrijf. Je klanten zijn enthousiast over je werk en je bent goed in je vak. Maar …

Essencio_Brands_podcast We Wonder - Jiska Rook - merkstrateeg content marketing specialist over eerlijke marketing zorg ondernemers
Branding en strategie

Luistertip: podcast met Jiska over eerlijke marketing

Luister je mee? Lienke Scheurwater gaat met Essencio’s merkstrateeg en contentmarketingspecialist Jiska Rook in gesprek over eerlijke marketing voor missie gedreven …

Essencio_Brands_blog storytelling effect resultaten verbinding vertrouwen marketing branding kracht van verhalen vertellen
Branding en strategie

Storytelling in je marketing: de verbindende kracht van verhalen

Heerlijk… Met een goed boek wegkruipen op de bank. Je kind een zelfverzonnen verhaal vertellen. Of je laten raken door een …

Op deze website gebruiken we functionele cookies. Hier lees je ons privacybeleid.