Vertel jouw verhaal met je unieke eigen beeldbank

Als ondernemer weet je: om goed te communiceren heb je foto’s (beeld) nodig. Want hoe cliché ook, een beeld zegt meer dan duizend woorden. Wij pleiten voor een op maat gemaakte beeldbank voor elke ondernemer. Want daarmee kun je je eigenheid laten zien, met de accenten op díe plek waar jij ze hebben wilt. En je werkt aan verbinding en vertrouwen met je (potentiële) klanten.

Een beeldbank, wat is dat precies? Een beeldbank is een verzameling beelden die jou als ondernemer – of merk – vertegenwoordigt. Een goede beeldbank vertelt jouw unieke verhaal. En dat betekent niet dat je ook zelf op ieder beeld moet staan.

Je kunt ook dingen laten zien (voorwerpen, plekken of andere details) die uniek voor jou zijn, en waar jij een mooi verhaal bij hebt. Zo kun je de waarde van beeld ook gebruiken: kies een beeld en schrijf er een blog of social post bij. Daarmee creëer je eigen, unieke content.

Stockfoto’s zijn niet altijd toereikend, en niet uniek. Een eigen beeldbank vertelt jouw authentieke verhaal.

Natuurlijk kun je altijd (gratis) foto’s zoeken in stocksites, maar je zult merken dat dat niet altijd toereikend is. Stockfotografie is prima, wij zetten het zelf ook in, maar hebben de visie om dat zo min mogelijk te doen. Het is wenselijk om stockbeeld alleen ondersteunend te gebruiken, om je eigenheid te waarborgen.

Voorbeeld van een beeldbank voor een ondernemer

De beelden in dit blog komen uit de recent gemaakt beeldbank van Vanuit de stilte. Deze praktijk is van Conny Rijlaarsdam en haar missie is om mensen een veilige plek te bieden, waar ze handvatten krijgen om zelf rust te kunnen vinden, en te mogen zijn wie ze zijn. Dat doet Conny o.a. door het geven van stilte-wandelingen in de natuur, coaching en therapie, en massages met essentiële oliën.

Omdat de natuur een belangrijke rol speelt in haar werk, is dit als decor gekozen voor haar fotoshoot.

 

Bekijk hier meer over het brandingtraject voor Vanuit de stilte.

 

Zo’n unieke verhalende fotoserie van jou als ondernemer is onderdeel van ons uitgebreide Brandingpakket. Hierin starten we bij de essentie van je bedrijf, en van daaruit ontwikkelen we een logo, huisstijl, website en sjablonen voor bijvoorbeeld social media en een nieuwsbrief. Want goede branding geeft je bedrijf groei, stabiliteit, rust, verbinding en vertrouwen voor de toekomst.

Ben je geïnteresseerd in een losse shoot? Vraag naar de mogelijkheden, we denken graag met je mee!

Wil je vaker geïnspireerd worden over branding en bevlogen ondernemen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Deel dit blog en inspireer anderen!

Gerelateerde blogs

Grote verandering bij Essencio – Margreet alleen verder.
Branding en strategie

Durf ik dit echt?

Grote verandering bij Essencio Deze maand, april 2024, ben ik precies 20 jaar ondernemer van een creatief bureau. Gestart in 2004, ...
Essencio_Brands_voorbeelden mooie websites professioneel stijlvol kernwaarden essentie branding website design
Branding en strategie

5x voorbeelden voor een nieuwe mooie, professionele website

De website van je bedrijf is het hart van je merk Je bent op zoek naar een nieuwe website die professioneel en ...
EssencioBrands Portfolio concept fotografie boekje print uitgave conceptontwikkeling ruimte rust stilte overzicht schiermonnikoog opening
Design

Bezinning, rust en ruimte – fotografie, concept en ontwerp

Oneindige ruimte op Schiermonnikoog als concept voor geprinte kalender In de oneindige ruimte en helemaal alleen. Met een prachtige missie en ...

Op deze website gebruiken we functionele cookies. Hier lees je ons privacybeleid.