Essencio Brands - branding van bedrijf wanneer sterk merk logo website alle details branding een sterk geheel logo huisstijl design ontwerp marketing content

Wanneer is je bedrijf een sterk merk?

Als je een bedrijf hebt, ben je vooral bezig met het uitoefenen van je vak, je expertise. Alles rondom branding, marketing en content moet je erbij doen. Dat is intensief! En in ons overvolle informatietijdperk met duizenden merkuitingen per dag, is het een hele kunst geworden om mensen vast te houden bij je bedrijf…

En je wilt graag het beste. Want jouw werk doet er toe, je wilt impact maken! Je zoekt een mooi logo dat past bij wie jij bent. Een huisstijl waar je zelf mee kunt werken. Foto’s die echt ‘jou’ zijn. Een website die klanten aantrekt. Marketing die effect heeft.

Een logo hier, een website daar…

Maar wie gaat wat voor je regelen? Je ontdekt in je zoektocht allerlei experts op deze verschillende vlakken. Interessant, ook qua budget. Maar losse expertises brengen je losse puzzelstukken…

Dat zien we heel veel gebeuren. Door de een laat je een huisstijl maken, door een ander een website, en weer iemand anders doet de fotografie of coacht je op positionering of content. De kans is groot dat je totale branding rammelt door alle losse stukjes. Je uitstraling voelt niet als één geheel. Voor jou niet, en dus ook voor je klant niet.

Een sterk merk maakt visueel en inhoudelijk impact op mensen. Iedere uiting van je bedrijf draagt in woorden en beelden jouw merk uit.

Het is voor ons het mooiste compliment om te ontvangen van een klant. Dat zijn of haar nieuwe branding in alles klópt. Dat de branding uitademt wie de ondernemer is maar ook wat de ideale klant aanspreekt. Dat geeft rust.

Want dat is wat goede branding doet: Het maakt impact in woorden en beelden, zodat jouw bedrijf wordt herkend en herinnerd. Het effect is daarvan ook dat mensen minder prijsgevoelig worden.

Branding gaat over alle details van je bedrijf

Want je verwacht het misschien niet, maar dit is allemaal branding:

De ruimte waar je je klanten ontvangt.
Het telefoongesprek dat je voert met een klant.
De offerte die je naar een potentiële klant stuurt.

Net als je huisstijl, website-teksten, nieuwsbrieven, Instagram-posts, visitekaartje, e-mails… Eigenlijk álles wat je vanuit je bedrijf doet, in relatie tot anderen.

Als alle details van de branding van jouw bedrijf kloppen, dan voelt je klant dat. En dat geeft jou, én je klant, heel veel rust.

Branding gaat om de visuele en inhoudelijke impact die je maakt op mensen. Want iedere uiting van je bedrijf draagt in woord en beeld bij aan hoe mensen jouw bedrijf, jouw merk, onthouden.

Daarom werken we ook zo graag aan al die details van jouw bedrijf. Zodat alles klopt, vanuit de essentie. Want als je kwaliteit levert aan je klanten, mag je dat ook uitstralen in alles wat je naar buiten brengt.

Geen losse puzzelstukken, maar één sterk geheel

En daarom geloven we ook zo in het aanbieden van al die puzzelstukken die je nodig hebt. Niet alleen een nieuwe huisstijl, niet alleen een nieuwe website, niet alleen een marketingstrategie. Maar al die facetten samen zorgen ervoor dat je echt impact met je bedrijf kunt maken. Dat je bedrijf een sterk merk is, dat in woorden en beelden blijft hangen in het hoofd van mensen. Daar zetten we ons iedere dag voor in.

Denk er eens over na: Welke impact maak jij in het volgende contactmoment met een (potentiële) klant? Fysiek, telefonisch, per mail of online? Welke woorden en beelden kies je? Zijn die in één lijn met elkaar? Kloppen die met je missie en je aanbod?

Want alles is branding.

Ons Brandingpakket helpt je aan meer rust en focus. Aan groei van jezelf en je bedrijf. En aan meer zelfvertrouwen en vertrouwen tussen potentiële klanten en jouw bedrijf.

Wij geloven daarom ook niet in het aanbieden van een los huisstijltraject of een eenmalige website-opdracht. In ons Brandingpakket komt alles wat branding is samen voor jouw bedrijf.

In het kort zijn dit de 4 modules:

Module 1: Merkstrategie
Jouw merkstrategie bevat de essentie van je bedrijf, met jouw unieke merkverhaal en positionering. Dit is de kapstok voor alle uitingen met je bedrijf. Je weet hoe je echt relevant kunt zijn voor de klanten die het best bij je passen.

Module 2: Design & beeld
Met een logo en huisstijl die echt bij jou én jouw klanten passen, maak je van jouw bedrijf een sterk visueel merk. Authentieke fotografie in combinatie met het juiste stockbeeld zorgt voor een passende beleving.

Module 3: Website
Op je website komt alles samen: je strategie, logo en huisstijl, aanbod en expertise. Daar vinden potentiële klanten alles wat ze nodig hebben om zich met je te verbinden. Je ontvangt een goed functionerende, veilige en duurzame website die voor jou eenvoudig te gebruiken is.

Module 4: Contentmarketing, tools & coaching
En dan.. trainen en coachen we je in het kenbaar en zichtbaar te maken van je – hernieuwde – bedrijf. Online en/offline – waar jij wilt. Je leert nieuwe marketingvaardigheden, met als basis ons Essencio Contentmodel. Zodat jij marketing kunt toepassen op een manier die bij jou past.

Op deze pagina lees je meer over het Brandingpakket. Op z’n kortst samengevat helpt dit pakket je aan meer rust en focus. Aan groei van jezelf en je bedrijf. En aan vertrouwen. Zelfvertrouwen én vertrouwen tussen je (potentiële) klant en jouw bedrijf.

Ben je toe aan de volgende stap naar meer focus en rust voor je bedrijf – en naar een look & feel die echt klopt bij wie jij in essentie bent? Boek dan een Business & Brandingsessie. We ontmoeten je graag!

Wil je vaker dit soort blogs ontvangen, over sterke branding en eerlijke marketing voor je bedrijf? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit blog en inspireer anderen!

Gerelateerde blogs

Grote verandering bij Essencio – Margreet alleen verder.
Branding en strategie

Durf ik dit echt?

Grote verandering bij Essencio Deze maand, april 2024, ben ik precies 20 jaar ondernemer van een creatief bureau. Gestart in 2004, ...
Essencio_Brands_voorbeelden mooie websites professioneel stijlvol kernwaarden essentie branding website design
Branding en strategie

5x voorbeelden voor een nieuwe mooie, professionele website

De website van je bedrijf is het hart van je merk Je bent op zoek naar een nieuwe website die professioneel en ...
EssencioBrands Portfolio concept fotografie boekje print uitgave conceptontwikkeling ruimte rust stilte overzicht schiermonnikoog opening
Design

Bezinning, rust en ruimte – fotografie, concept en ontwerp

Oneindige ruimte op Schiermonnikoog als concept voor geprinte kalender In de oneindige ruimte en helemaal alleen. Met een prachtige missie en ...

Op deze website gebruiken we functionele cookies. Hier lees je ons privacybeleid.