Wanneer kies je voor businesscoaching of een branding bureau?

Het gaat goed met je bedrijf. Klanten zijn enthousiast over je werk en je bent goed in je vak. Maar je wilt graag groeien. Je wilt meer ruimte krijgen in je agenda, óf voor klanten werken die beter bij je passen.

Wat is de beste volgende stap om te nemen?

Online word je bedolven onder tips en adviezen. Ga je voor businesscoaching, een online cursus of verdiepende opleiding? Of kun je beter kiezen voor nieuwe branding, een andere website of social templates voor Instagram?

Opties genoeg. Of eigenlijk: opties te veel.

Waar doe je goed aan in deze fase van je ondernemerschap? Je ziet door de bomen het bos niet meer. Ieder bedrijf predikt natuurlijk voor eigen parochie. En ja, ook wij hebben visie en ideeën over wat een goede route voor ondernemers is. Maar we hebben niet hét antwoord voor je.

Overeenkomsten en verschillen in businesscoaching en branding

We zien veel raakvlakken tussen businesscoaching en branding. In onze strategische merksessies denken we met ondernemers mee over hun aanbod. We ontrafelen je onderscheidende positionering. En andersom gaat het bij een businesscoach ook over marketing en zichtbaarheid.

Wat wij als grootste verschil zien, is dit: een goede businesscoach helpt je je ondernemersvaardigheden ontwikkelen. Zoals: risico’s nemen, strategische plannen maken, durven vallen én weer opstaan, en het vergroten van je vertrouwen dat je succesvol kunt zijn.

Ben je goed in je vak en voel je je sterk als ondernemer, dan is investeren in branding, marketing en een nieuwe website absoluut waardevol. En winstgevend!

Een goed brandingbureau helpt je om professioneel zichtbaar te zijn met je merk, in woorden en beelden die onderscheidend zijn. Daarvoor heb je creatieve makers nodig die dit voor je ontwerpen en creëren. En die je bij voorkeur ook trainen en coachen in branding en marketing.

Wanneer is professionele branding nodig als ondernemer?

We merken dat ondernemers vaker twijfelen over waar ze goed aan doen: investeren in businesscoaching of in branding? Wij kunnen die keuze niet voor jou maken. Helaas horen we ook steeds vaker dat ondernemers teleurgesteld zijn in businesscoaching en daardoor voorzichtiger zijn om te investeren in branding.

Waar wij in geloven, en wat we terughoren van ondernemers, is dat goed doordachte branding je veel zelfvertrouwen geeft. Professionele branding zie je terug op je website en andere kanalen of middelen die je inzet. Dus voel je je sterk als ondernemer en weet je dat je goed bent in je vak, dan is investeren in branding, marketing en een nieuwe website absoluut waardevol. En winstgevend. Onze klanten geven terug dat ze meer klanten vinden die goed bij hen passen, en dat ze veel rust en zelfvertrouwen ervaren doordat hun branding en marketing zo goed aansluit bij wie ze in essentie zijn.

‘De branding en de website sluiten aan bij mijn kernwaarden. Het maakt dat ik vol zelfvertrouwen m’n bedrijf kan runnen en dat ik de klanten aantrek die ik heel goed kan helpen en die mij veel energie geven.’ – Esther Kaastra van Gifted Leaders

We horen ook regelmatig terug van ondernemers dat ze onze zorgvuldige begeleiding bij hun branding en marketing erg waarderen. We gaan veel verder dan alleen het ontwerpen van een huisstijl of het regelen van een brandingshoot. We begeleiden je graag naar kwalitatief goed zelfstandig kunnen werken met alle middelen die we samen ontwikkelen: in tekst en beeld.

Voor welke ondernemer is nieuwe branding geschikt? We zijn dankbaar om te mogen samenwerken met uiteenlopende ondernemers die vanuit hun missie impact willen maken. De branche is daarbij ondergeschikt. We werken samen met psychologen, coaches (leiderschap, business, teamontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling), advocaten, huisartsen, consultants, medisch specialisten en trainers. Kijk gerust eens in ons portfolio. 

Impact maken als ondernemer vanuit je missie

Ben jij ook zoekende in welke volgende stap jij te zetten hebt als ondernemer? Twijfel je tussen businesscoaching of investeren in nieuwe branding? Misschien is een Business & Brandingsessie voor jou dan een passende stap. Vanuit ruim twintig jaar ondernemerservaring, kijken we zowel naar je bedrijfsvraagstukken als je wensen op gebied van branding en marketing.

Samen gaan we diepgaand in gesprek over:

  • Wie jij bent als ondernemer en wat je missie is
  • Welke toekomst jij ziet voor je bedrijf
  • Wat je aanbod is
  • Wie je ideale klant is
  • Hoe je graag wilt dat de uitstraling van je bedrijf er uitziet

“In jullie vragen kwam een goede combinatie van serieus genomen worden, oprechte interesse en tegelijkertijd kritisch meedenken en durven spiegelen naar voren. Knap hoe jullie coaching en branding aan elkaar weten te koppelen. In één sessie hebben we de juiste focus gekregen en ons ontdaan van ‘ruis’ wat ons onbewust op de rem deed staan. Jullie hebben onze potentie weer meer aangewakkerd!” – Psychologen Melissa Spoor en Léanne van Goch

We zijn benieuwd naar jouw verhaal en luisteren graag naar wat je te delen hebt. Door onze kennis, ervaring en fijngevoeligheid zien we snel wat jij specifiek nodig hebt, en wat past bij jouw klanten.

We zullen het niet nalaten kritisch te zijn als dat je verder brengt. Zoals over je bedrijfsnaam, je marketing of je positionering. Omdat wij geloven dat jouw verhaal zichtbaar mag worden, omdat je betekenis geeft aan deze wereld met jouw talenten.

“Ik merk dat er een pak van mij afvalt. Zo blij dat ik deze sessie mocht hebben met jullie! Vond het heel tof! Ik had wel een vol hoofd toen ik bij jullie wegging. Maar dat is zo fijn van een poosje in de auto zitten. Kon ik het even laten bezinken. Dus ja, ik ga héél graag met jullie in zee.” – Margreet van Gameren

Lees hier alles over de Business & Brandingsessie.

Wil je meer hulp bij eerlijke marketing en professionele branding van je bedrijf? Schrijf je, net als ruim 350 andere ondernemers, in voor onze maandelijkse inspiratienieuwsbrief. 

Deel dit blog en inspireer anderen!

Gerelateerde blogs

Grote verandering bij Essencio – Margreet alleen verder.
Branding en strategie

Durf ik dit echt?

Grote verandering bij Essencio Deze maand, april 2024, ben ik precies 20 jaar ondernemer van een creatief bureau. Gestart in 2004, ...
Essencio_Brands_voorbeelden mooie websites professioneel stijlvol kernwaarden essentie branding website design
Branding en strategie

5x voorbeelden voor een nieuwe mooie, professionele website

De website van je bedrijf is het hart van je merk Je bent op zoek naar een nieuwe website die professioneel en ...
EssencioBrands Portfolio concept fotografie boekje print uitgave conceptontwikkeling ruimte rust stilte overzicht schiermonnikoog opening
Design

Bezinning, rust en ruimte – fotografie, concept en ontwerp

Oneindige ruimte op Schiermonnikoog als concept voor geprinte kalender In de oneindige ruimte en helemaal alleen. Met een prachtige missie en ...

Op deze website gebruiken we functionele cookies. Hier lees je ons privacybeleid.