Dankbaar terugblikken op mensen, merken en magazines uit 2023

Hoe was 2023 voor jou? Voor ons was 2023 ‘een jaar rond’ wat betreft het werken op ons kantoor in de natuur. We hebben voor het eerst hier alle seizoenen meegemaakt. Het werken op deze plek brengt ons nog dichter bij de natuur, we halen er veel inspiratie uit.

We ervaren meer ruimte en tijd buiten, maar hebben ook minder ruimte binnen, vergeleken met ons vorige kantoor in Harderwijk. Daarin zoeken we naar creatieve oplossingen. Want dat biedt ook nieuwe kansen, zoals een grote plantenkas, voor sessies of workshops. Hoe leuk!

We beseffen dat we in blogs, nieuwsbrieven en social posts veel delen over het bouwen van je merk, en hóe je dat het beste kunt doen. In dit blog staan we stil bij al die mooie mensen voor wie we hebben gewerkt in 2023. Daar mag aandacht voor zijn. Net als dat het werken bij een creatief bureau ook heel divers is – dat laten we graag zien, kijk je mee?

Veel lees- en kijkplezier!
Team Essencio
op de foto v.l.n.r.: Carline, Margreet, Jiska, Anne-Jet en Henk

Essencio Brands - fotografie zakelijk brandingshoot beeldbank authentieke fotografie brandingpakket

Branding, websites en magazines in 2023
Aan deze prachtige merken mochten we bouwen

2023 is een mooi jaar om op terug te kijken voor ons! Ondernemers en organisaties met mooie missies hebben we mogen begeleiden in het ontwikkelen van een sterk merk, vanuit hun essentie. Veel nieuwe logo’s, huisstijlen en websites zijn zichtbaar geworden. Vele uren zijn er nagedacht voor de beste strategie voor al deze merken. Je ziet hierboven een deel van ons branding-portfolio van dit jaar. Op deze pagina vind je uitgebreidere portfolio-items.

Essencio Brands - print magazines ontwerp luxe boekjes conceptontwikkeling tijdschrift petrus kerk basisschool stichting

Print, concept en fotografie

Naast brandingtrajecten, ontwikkelen we ook magazines en print-opdrachten. Bijvoorbeeld voor het merk Petrus, waarvoor we jaarlijks vier magazines maken, naast allerlei andere uitgaven, zoals kalenders bij feestdagen, een boekje over dopen, en een over Kerst. We genieten enorm van de fotoshoots die we doen voor totaalconcepten, zoals de Petrus veertigdagentijdkalender en de Adventskalender.

Ook realiseren we twee keer per jaar een magazine voor Opella, en mogen we komend jaar de corporate branding voor deze zorgorganisatie ontwikkelen.

Dat we met elkaar nog geloven in papier (hoera!) zien we terug in het makken van allerlei boekjes en brochures, voor bijvoorbeeld The Family Factory, Veiligwijs van Zorg voor Seksualiteit, en basisscholen.

Essencio Brands - fotografie zakelijk brandingshoot beeldbank authentieke fotografie brandingpakket

Brandingshoots en beeldbanken

Al die mooie merken hebben beeld nodig, om goed zichtbaar te zijn en herkend te worden. Met authentieke, professionele foto’s kun je het verhaal vertellen van je merk of organisatie.

Hier zie je een selectie uit verschillende shoots die we in 2023 realiseerden. De meeste shoots fotograferen we zelf, sommige besteden we uit (we werken bijvoorbeeld fijn samen met Bertina Bartlett).

Iedere fotoshoot is anders en op maat gemaakt: met veel afwisseling in portretten, werkplek, contact met klanten, binnen en buiten, details en veraf, zowel mensen als geen mensen – zodat je een heel diverse beeldbank krijgt. Details doen ertoe, ook kleine persoonlijke pareltjes krijgen een plek. We zorgen ervoor dat de sfeer van de foto’s helemaal past bij je huisstijl en je kernwaarden, voor een sterke merkbeleving. Zo wordt jouw unieke verhaal zichtbaar.

>> Wil jij jouw merk dit nieuwe jaar ook versterken met aansprekende foto’s die jouw verhaal vertellen? Voor onze klanten bieden we losse brandingshoots aan. Ben je nog geen klant bij ons? Dan is zo’n shoot onderdeel van een uitgebreider brandingtraject. Omdat we geloven dat alles elkaar versterkt: je merkstrategie, huisstijl, website en marketing vormen samen met de fotografie een krachtig geheel. Stuur ons gerust een bericht voor meer informatie!

Essencio Brands - creatief bureau marketing ontzorging ondersteuning social media blogs nieuwsbrieven emailmarketing ondernemers bedrijven mkb creatieve content abonnement

Brandingabonnementen, advertenties en meer

We zijn dankbaar voor een aantal vaste klanten die we maandelijks of per kwartaal ondersteunen in hun branding en marketing. We helpen hen met blogs, online vindbaarheid, nieuwsbrieven, of het inrichten van advertenties en het creëren van social posts in tekst en beeld. Wij ontzorgen en ondersteunen graag, vanuit de essentie van de ondernemer, en zijn blij met dit vertrouwen. Hier lees je meer over zo’n Brandingabonnement voor je bedrijf.

Essencio Brands - presentaties workshops branding marketing content storytelling creatief bureau werkboek roeptoeteren marketing

Workshops en werkboek over contentmarketing

2023 was ook het jaar van nieuwe paden bewandelen. We mochten meerdere presentaties en workshops geven over onze visie, en brachten onlangs dit nieuwe marketing-werkboek uit! Wat een feestje dat veel ondernemers er nu mee aan de slag gaan, en we ook voor 2024 inspirerende presentaties gepland hebben staan.

Essencio Brands - webshop producten agenda stationery ontwikkeling Essencio webshop print concepten stijlvol

Webshop met betekenisvolle cadeaus

Naast al het bureauwerk, gaat er ook creativiteit en energie naar onze webshop met stationery en betekenisvolle cadeaus. We stonden dit jaar met een stand op de inspiratiebeurs Show UP, en genieten van iedere kleine reactie op onze agenda’s en andere producten. Onze webshop is onze creatieve speeltuin, dat zetten we graag voort!

We willen je bedanken voor je betrokkenheid, in welke vorm ook. Dankjewel! Want jij, als onderdeel van ons netwerk, inspireert ons door je bevlogenheid en passie, soms zichtbaar in prachtige samenwerkingen. We zijn dankbaar dat we kunnen doen wat we zo graag doen.

We wensen je een inspirerend en gezond 2024. Waarin je je verlangens mag verwezenlijken en je kunt genieten van rust en ruimte. Ook – of juist – in de natuur, die ook in de winter zeker de moeite waard is!

Essencio_Brands_natuurkantoor tuinkantoor in de winter seizoenen werken ondernemen branding marketing
Foto’s bij ons kantoor in de natuur in Bovenveen (Gelderland), prachtig bedekt met een laagje sneeuw

‘In every walk in nature, one receives far more than he seeks.’ – John Muir

Zet je in 2024 graag nieuwe stappen en zie je uit naar nieuwe branding of een nieuwe website? Of juist in ondersteuning bij je marketing en zichtbaarheid? Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld een magazine, of waardevol nieuw concept?

Mail ons dan, we zien weer uit naar nieuwe samenwerkingen, om deze wereld steeds een beetje mooier te maken, door jouw missie zichtbaar te maken in woord en beeld!

Blijf op de hoogte van nieuwe inspirerende blogs over branding, marketing en magazines, waardoor je bedrijf groeit vanuit verbinding en vertrouwen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

Deel dit blog en inspireer anderen!

Gerelateerde blogs

Grote verandering bij Essencio – Margreet alleen verder.
Branding en strategie

Durf ik dit echt?

Grote verandering bij Essencio Deze maand, april 2024, ben ik precies 20 jaar ondernemer van een creatief bureau. Gestart in 2004, ...
Essencio_Brands_voorbeelden mooie websites professioneel stijlvol kernwaarden essentie branding website design
Branding en strategie

5x voorbeelden voor een nieuwe mooie, professionele website

De website van je bedrijf is het hart van je merk Je bent op zoek naar een nieuwe website die professioneel en ...
EssencioBrands Portfolio concept fotografie boekje print uitgave conceptontwikkeling ruimte rust stilte overzicht schiermonnikoog opening
Design

Bezinning, rust en ruimte – fotografie, concept en ontwerp

Oneindige ruimte op Schiermonnikoog als concept voor geprinte kalender In de oneindige ruimte en helemaal alleen. Met een prachtige missie en ...

Op deze website gebruiken we functionele cookies. Hier lees je ons privacybeleid.