‘Ik geef mezelf de tijd om te groeien en te genieten van alles wat ik mag doen’

Regematig portretteren we een inspirerend persoon over ‘betekenisvol groeien’.
Deze keer: Eline van de Woestijne van Bureau Kleurrijk

Een spontane, krachtige vrouw, met een liefdevolle en open blik. Eline van de Woestijne is sinds 2017 systemisch coach en opsteller, en heeft met Bureau Kleurrijk haar passie gevolgd. Ze helpt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling door individuele coachingstrajecten en door te werken met familie-opstellingen. “Mijn eigen ontwikkeling zie ik als iets heel waardevols, omdat ik iemand zover kan brengen als ik zelf ben.” Wij mochten Eline helpen met haar logo, huisstijl en enkele contentmarketing-coachings. 

Hoe zouden anderen jou omschrijven?
“Als bevlogen, met een passie voor mensen. Ik houd van levensverhalen. Van mensen, of van verhalen in boeken. Voor iedereen is een plek, ik kan niet goed mensen níét toelaten. Ik werk graag aan mijn eigen ontwikkeling en probeer bewust te leven. Bewust in de zin van: wie ben ik, hoe reageer ik op mijn omgeving? En dat gaat heus niet altijd perfect. Die inzichten geven ruimte tot groei. Want dat is volledig leven: het goede en het minder goede een plek kunnen geven. Ik heb daarnaast ook genoeg rust nodig om goed voor mezelf te zorgen. Om naar binnen gerichte tijd te nemen, waarin ik kan voelen en ervaren.”

Wat is de essentie van wat je doet qua werk?
“Ik werk met mensen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Door individueel te coachen en familie-opstellingen in workshops aan te bieden. Ik merk dat veel mensen rondlopen met een onrustig gevoel. Ze krijgen geen grip op hun leven of durven geen keuzes te maken. Dat kan zowel in werk als privé zijn.

Ik probeer zicht op iemands hart te krijgen: wat leeft daar? Want misschien zijn er plekken die verstopt zitten. Een mens is, vaak onbewust, zo gebonden met voorgaande generaties. Dat heeft allemaal invloed op hoe je nu bent. Hoe waren de generaties vóór jou? Wat mocht er zijn of wat juist niet? Uiteraard altijd kijken zonder oordeel, want iedereen deed zijn uiterste best. Alles mag er zijn, alles heeft een plek nodig. Als je dat inzichtelijk krijgt, dan kun je vanuit je echte basis loslaten wat niet van jou is – maar van generaties vóór jou – en steviger je plek innemen in het leven, en je eigen weg gaan. Dan kun je sterk zijn, maar óók kwetsbaar. Want de medaille van het leven heeft altijd twee kanten. In mijn werk mag ik mensen meegeven dat ze hun eigen kleuren mogen ontdekken en mogen dragen.”

“Ik geloof heel sterk dat ik dit werk in deze maatschappij neer mag zetten vanuit mijn eigenheid en mijn levenservaringen.”

Hoe blijf je jezelf vernieuwen en ontwikkelen?
“Door het volgen van trainingen en workshops, en actief bezig te zijn met de theorie en praktijk. Ik lees heel veel. Zowel boeken over coachingsmodellen en psychologie, als ook levensverhalen en (historische) romans over verschillende culturen, om meer over de verscheidenheid aan mensen te weten en te begrijpen. Ik ontwikkel ook door gesprekken met mensen die dicht om me heen staan. Mijn eigen ontwikkeling zie ik als iets heel waardevols, omdat ik iemand zover kan brengen als ik zelf ben. Het is voor mij belangrijk goed voor mezelf te zorgen en te weten waar ik sta. In de interactie met coachees kan ik namelijk ook altijd zelf geraakt worden in oude stukken van mijzelf. Het is goed om die te weten, want dan kan ik ze parkeren. Later pak ik zo’n thema op denk erover na, praat erover en leer ervan.”

Wat is je focus voor komende periode?
“Als ondernemer stel ik ook zeker wel doelen, want anders komt er niets. Zo wil ik graag bij bedrijven langs in de regio Berkel en Rodenrijs, waar ik woon, en dat breder verkennen. Zodat ze mij kunnen inhuren als coach. Of me aansluiten bij grotere netwerken van coaches.

En ik wil zichtbaarder worden met Bureau Kleurrijk, en meer naamsbekendheid opbouwen. Want als ik niet zichtbaar maak wat ik doe, kunnen mensen me niet vinden, en kan ik hen niet verder helpen. Ik heb het vertrouwen dat klanten gaan komen, omdat ik doe wat bij mij past. Ik geloof heel sterk dat ik dit werk in deze maatschappij neer mag zetten vanuit mijn eigenheid en mijn levenservaringen.

“Ik blijf gefocust doordat ik doe wat ik leuk vind. Het gaat mij niet alleen om het eindresultaat, de weg ernaartoe mag er ook zijn.”

Ik houd van mooi beeld en mooie vormgeving. Dat wil ik vanuit Bureau Kleurrijk graag delen, op een manier die past bij wat ik wil mensen wil meegeven. Door iets van mijn eigen hart en passie zichtbaar te maken, kunnen mensen geraakt worden. Zonder dat ik steeds over mezelf wil communiceren.

Wat mij heel erg hielp, was om mijn merkverhaal te duiden. Waarbij ik erachter kwam dat ík niet de hoofdpersoon hoef te zijn in mijn communicatie. Mijn coachees zijn de hoofdpersonen, en ik mag hun mentor zijn. De komende tijd ga ik dat verder uitdragen door meer aanwezigheid op social media, door mooi beeld en verhalen te delen, en passende quotes. Ik houd heel erg van quotes. Je kunt erover nadenken, ze houden je bezig en kunnen een tijdje met je mee gaan. De diepere lagen in quotes vind ik heel mooi.”

Welke quote draag je nu met je mee?
“De quote ‘Ik loop gewoon en voor ik het weet heb ik de eerste stap gezet’ paste heel lang bij me. Maar ik merk dat die fase nu achter me ligt. Een nieuwe fase is aangebroken en dus ook een nieuwe quote: Trust the process. Om meerdere redenen: aan de ene kant in de begeleiding die ik geef aan klanten. Het vertrouwen in klanten dat zij het proces aan kunnen, in het coachproces en in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Maar ook het vertrouwen van het proces van ondernemerschap. En dat geeft rust, ruimte en vrijheid.”

“Zingeving is voor mij heel belangrijk. In contact met mensen en door het te hebben over de essentie van het leven.”

Hoe houd je focus in je werk?
“Ik wil graag groeien. Maar wel: langzaam groeien. In het vertrouwen dat groei ook vanzelf gaat. Je moet er iets voor doen, maar je kunt groei niet forceren. Gras groeit niet door eraan te trekken, las ik ergens. Dus ik geef mezelf de tijd om te groeien en te genieten van alles wat ik mag doen. En dankbaar te zijn voor alle stappen die ik zet. Niet dat dat altijd even goed lukt; soms wil ik ook graag vol zitten met allerlei opdrachten, maar ik weet ook dat het bouwen aan een onderneming tijd kost. Dus dat is goed. Ik blijf gefocust doordat ik doe wat ik leuk vind. Het gaat mij niet alleen om het bereiken van het eindresultaat, de weg ernaartoe mag er ook zijn.”

Hoe zoek jij naar zingeving in je werk en leven?
“Zingeving is voor mij een hele belangrijke waarde. Zingeving is voor mij zien en gezien worden, geven en ontvangen, sterk en kwetsbaar zijn, een leven gericht op mogen groeien en leren van je fouten, een onderdeel te zijn van de generaties, van de samenleving, van Gods Koninkrijk. Ik ben ermee bezig in contact met mensen en door het met hen te hebben over de essentie van het leven. Door eerlijk te zijn, open en kwetsbaar. Te léven in het contact met mensen. Ik lees heel graag, dat is ook zinvolle tijd. En ik haal zingeving uit tijd met God: in de vorm van stille tijd, door een lied te luisteren of in de Bijbel lezen. Ik laat me graag raken en verstillen. Naar buiten, wandelen en genieten in de natuur. Zingeving zit voor mij ook in vriendschappen, elkaar echt ontmoeten en delen van dat wat je raakt en bezighoudt. Eigenlijk zoek ik op alle plekken van mijn leven naar voeding voor zingeving.”

Regelmatig portretteren we een inspirerend persoon over ‘betekenisvol groeien’. Wil jij ook betekenisvol groeien met je bedrijf? Kijk dan of onze branding en marketing-aanpak iets voor je is.

Deel dit blog en inspireer anderen!

Gerelateerde blogs

Grote verandering bij Essencio – Margreet alleen verder.
Branding en strategie

Durf ik dit echt?

Grote verandering bij Essencio Deze maand, april 2024, ben ik precies 20 jaar ondernemer van een creatief bureau. Gestart in 2004, ...
Essencio_Brands_voorbeelden mooie websites professioneel stijlvol kernwaarden essentie branding website design
Branding en strategie

5x voorbeelden voor een nieuwe mooie, professionele website

De website van je bedrijf is het hart van je merk Je bent op zoek naar een nieuwe website die professioneel en ...
EssencioBrands Portfolio concept fotografie boekje print uitgave conceptontwikkeling ruimte rust stilte overzicht schiermonnikoog opening
Design

Bezinning, rust en ruimte – fotografie, concept en ontwerp

Oneindige ruimte op Schiermonnikoog als concept voor geprinte kalender In de oneindige ruimte en helemaal alleen. Met een prachtige missie en ...

Op deze website gebruiken we functionele cookies. Hier lees je ons privacybeleid.